Besætningen blev startet med indkøb af et par ikælvede rødbrogede krydsningskøer og det første renracede simmentalerdyr var en foldtyr indkøbt i 1982. Kort efter købte vi en ældre østrigsk ko Astrid hos Leif Kjær. Senere fulgte købet af først èn og derefter yderligere en ko/kvie af svensk afstamning fra Reinhold Westergård, Asferg.

Som andre nok har prøvet gik det lidt langsomt med tillægget, da køerne primært fik tyrekalve og de køer, der fik en kviekalv var ”de forkerte”.

Vi fik dog Skellerup Bine, f. 1986 (F: Single Nick Doubletime), der ved Kødkvægskuet i Herning i 1989 blev bedste yngre ko. Det medførte vi skyllede Bine, og de 4 drægtigheder gav 4 tyrekalve, så igen intet tillæg af hundyr.

Vores sidste foldtyr Vingegård Dalton, der nåede at blive bedste simmentalertyr på Ungskuet i Herning blev slagtet i 1992. Siden da har vi alene benyttet inseminering.

Der bruges tyre af både dansk og udenlandsk afstamning og vi har løbende haft kalve på individprøve. Fra besætningen er også solgt en tyr og en ko m. kalv til Tyskland.

Besætningen har gennem de sidste år bestået af 4-6 køer med opdræt, hvilket passer til vores areal, selv på en tør sommer. Efter tilkøb af jorden i 2007 er det planen at udvide til 6-8 køer.

I menupunktet besætningslisten kan du se de aktuelle dyr i besætningen og i fotoalbummet kan du se billeder af dyrene.