• header2.jpg
  • header3.jpg

Besætningen

Besætningen blev startet i 1982 med indkøb af et par drægtige rødbrogede krydsningskøer og det første renracede simmentalertyr var en foldtyr indkøbt i 1982. Kort efter købte vi en ældre østrigsk ko Astrid hos Leif Kjær. Senere fulgte købet af først én og derefter yderligere en ko/kvie af svensk afstamning fra Reinhold Westergård, Asferg.

Som andre nok har prøvet, gik det lidt langsomt med tillægget, da køerne primært fik tyrekalve og de køer, der fik en kviekalv var ”de forkerte”.

Vi fik dog Skellerup Bine, f. 1986 (F: Single Nick Doubletime), der ved Kødkvægskuet i Herning i 1989 blev bedste yngre ko. Det medførte vi skyllede Bine, og de 4 drægtigheder gav 4 tyrekalve, så igen intet tillæg af hundyr.

Vores sidste foldtyr Vingegård Dalton, der nåede at blive bedste simmentalertyr på Ungskuet i Herning blev slagtet i 1992. Siden da har vi alene benyttet inseminering.

Der bruges tyre af både dansk og udenlandsk afstamning og vi har løbende haft kalve på individprøve. Fra besætningen er også solgt en tyr og en ko m. kalv til Tyskland og senest i 2022 solgte vi på Landsskuet en kvie til Schweiz.

Besætningen har gennem mange år bestået af 4-6 køer med opdræt, men er nu på 8-10 køer plus opdræt, hvilket passer til vores areal på 16 HA selv på en tør sommer.

I menupunktet besætningslisten kan du se de aktuelle dyr i besætningen og i fotoalbummet kan du se billeder af dyrene.